جلد 5 کتاب باستان شناسی ممنوعه
این سرزمینی بود که کوه موسای کتاب مقدس در آن قرار داشت که در کتاب خروج عهد عتیق (نسخه شاه جیمز) از آن بعنوان کوه حوریب (Horeb) یاد شده. این محل بهنحو صحیحتر در نسخه یونانی کتاب مقدس (Septuagint) کوه Choreb معرفی شده. جدا از کاربردهای صراحتاً صوری، لغتهای choreb و horeb آنچنان که متوجه خواهیم شد در دوران موسی از اهمیت فراوانی برخوردار بودند… پیش از شروع کار پتری، تعیین موقعیت دقیق کوه حوریب بخاطر دامنه گسترده رشته کوه سینا و سکنه بومی که خیلی هم با مناطق کوهستانی سرزمین خود – حتی اگر چیزی هم از تاریخ باستان میدانستند – آگاه نبودند، بسیار دشوار بود. در قرن چهارم میلادی گروهی از راهبان مسیحی، صومعه کاترین قدیس را در سمت جنوبی سینا جایی که کوه موسی نامیده میشد، بنا کردند.
اگرچه واضح بود که این نتیجه گیری دقیقی نیست و با اشارههای جغرافیایی کتاب مقدس جور در نمیآید. کتاب خروج در مورد مسیری که موسی و بنیسرائیلیها در حدود 1330 پیش از میلاد در پیش گرفتهاند، توضیح داده؛ زمانی که آنها از منطقه دلتای گوشن در مصر خارج شده و پای در سفری فراتر از دریای سرخ و سوی سرزمین مدین نهادهاند. (سرزمینی که امروزه اردن نامیده میشود). متعاقباً این مسیر به مناطق Shur و Paran میرسد و کوه مقدس موسی در یک ارتفاع 2600 پایی در فلات ماسهسنگی بالادست فاران قرار میگیرد. امروزه این منطقه را با عنوان سرابیت الخادم میشناسند و این برآمدگی ناهموار، معیار کاوش پتری بود. آنها انتظار خاصی از این محل نداشتند، اما طی بررسی و نقشهبرداری و کاوش، راهی به قله کوه گشودند و در کمال تعجب کشف تاریخی از این کاوش حاصل شد.
بر یک فضای هفتاد متری که در امتداد یک غار مصنوعی کشیده شده بود آنها بقایای یک معبد قدیمی را پیدا کردند؛ با کتیبه هایی که قدمت آنها به فرعون سلسله چهارم Sneferu میرسید که حدود 2600 پیش از میلاد حکمران بود. متعاقباً پتری مینویسد: «کل این محل مدفون بود و تا زمانی که پاکسازی نشده بود، کسی از آن اطلاع نداشت». شاید آنها با دیدن یک سنگ محراب (قربانگاه) سامی یا دیگر مشخصههای آئینی سامی شگفتزده نمیشدند، اما این یک معبد بزرگ مصری و مشخصاً بااهمیت بود. وقتی من چند سال پیش این اکتشاف را نخستینبار مورد بحث و بررسی قرار دادم، هیچ نظری نداشتم که باعث شود برای ماجراجویی جدیدی تحریک شوم. بعداز مدتی تعدادی از خوانندگان که خود را به محل رسانده و بعد از یک صعود خستهکننده به محوطه رسیده بودند، از بازدیدشان برایم نوشتند و عکسهای عجیبی از جستجوهایشان برایم فرستاند.
در این خصوص اگرچه هیچ کس در واقع این مطلب را در مکاتبه هایش ذکر نکرده شاید لازم باشد شفافسازی کنم که اگرچه بقایای معبد هنوز در دسترس است و بخاطر موقعیت خاص آن بازدیدکننده ها تحت تاثیر قرار میگیرند، اما بسیاری از آثار باستانی ویژهاش آنچنان که در عکسها و نوشتههای پتری آمده، مدتهاست که دیگر در آنجا قرار ندارد. متاسفانه این رویه معمول باستانشناسان است که محوطههای باستانی واقع در سرزمین اقوام دیگر را غارت می کنند و غنیمتهای خود را به موزههای غربی ارسال میکنند. در این خصوص نه فقط اقلام کوچک بهآسانی قابل حمل، که مجسمه ها و ابلیسکهای بزرگ و حتی بخشهای کلی یک دیوار از دیوارهای باستانی مصری و آشوری و بابلی به موزهها حمل شده.
کتاب باستان شناسی ممنوعه مجموعه مقالاتی از نویسندگان و پژوهشگران متعدد است که بههمراه تصاویر رنگی در 6 جلد ترجمه و گردآوری شده. از سرشناسترین نویسندگان مطالب این مجموعه میتوان به سِر لارنس گاردنر و زکریا سیچین اشاره کرد.
عناوین کتاب باستان شناسی ممنوعه: جلد 5 شامل موارد زیر میشود:
- سرایی از طلا کوه مقدس – برگرفته از کتاب رازهای گمشده صندوق مقدس: افشاگریهای عجیب درباره قدرت شگفت انگیز طلا – نوشتهی لارنس گاردنر
- موسی یا فرعون آخناتون – برگرفته از کتاب عیسی درتبار فراعنه – نوشتهی احمد عثمان
- کران گمشده (ماجرای شانگری لا)
- نظریه تعادل نقطه ای
- جزیره خضراء
- آیا شاهان آنوناکی بر زمین در پی جاودانگی بودند؟
- آیا مؤسسه اسمیتسونیان یک زیستگاه باستانی مصری را در گرند کانیون کشف کرده که باعث گیج شدن محققان شده؟
- آئین ختنه در دوران باستان
- ماجرای راینهولد اشمیت
- آیا ما از مریخ روی زمین آمدهایم؟
- حقیقت نهان در افسانهی مسیح: رستگاری ملک طاووس
- ترنس مکنا و تئوری میمون چتکرده
- هیتلر و نظریههای هانس هوربیگر
- نقش عجیب میمونها در مصر باستان
- راز جنوبگان یا ابوالهول یخها – نوشته ژول ورن
- دروازه ستارگان یا بابهای آنوناکی؟
- نشانههای استفاده از الکتریسیته در مصر باستان
- راز سیگنوس
- ملک طاووس
- خاکستریها و راهروی پلاسما
- ماجرای ظهور مریم باکره در فاتیما و شباهتش با پدیده یوفو
- شهر گمشده Z و ناپدیدشدن اسرارآمیز سرهنگ پرسی فاوست
- نابهنجاری کف دریای بالتیک، یوفوی سقوطکرده، مدخلی به جهان دیگر، سازه طبیعی یا بقایای معبدی باستانی؟
- گوی اسرارآمیز خانوادهی بتز
- شهرهای زیرزمینی – نوشته گراهام هنکاک از کتاب جادوگران خدایان
- پناهگاه زیر زمینی ییما / جمشید در دوران عصر یخبندان – نوشته گراهام هنکاک در کتاب جادوگران خدایان
برای مطالعه مجموعه 6 جلدی کتاب باستان شناسی ممنوعه که به شکل پکیج تهیه شده می توانید به سایت واتیکات مراجعه کنید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.